XII. Ljetne noći Teatra EXIT u Muzeju za umjetnost i obrt

XII. Ljetne noći Teatra EXIT u Muzeju za umjetnost i obrt

Ovogodišnje XII. Ljetne noći Teatra EXIT u Muzeju za umjetnost i obrt održavaju se u dva dijela: od 4.07. do 1.08. i od 29.08. do 12.09.2021. godine.

U sklopu ovogodišnjih Ljetnih noći Teatra EXIT odigrat će se sveukupno 47 izvedbi i 25 različitih naslova. Većina programa održava se u Muzeju za umjetnost i obrt, a ostatak programa odvija se na dvije lokacije stotinjak metara dalje – u Studiju EXIT (Gundulićeva 37/1) i u Dvorani F22, na sceni Akademije dramske umjetnosti (Frankopanska 22), dok će se u drugom dijelu Ljetnih noći 3 programa održati i u Teatru EXIT (Ilica 208).

Osim hit predstava s redovnog repertoara Teatra EXIT kao što su Ja, tata!, Kako misliš mene nema?!, Cabaret – koncert za žlice i gitaru,  Balon, Münchhausen, Fešta, Izložak. br. 49, Kraljevstvo Moje (za početnike), Voliš li me?, Susjed, Tiha noć, Buđenje itd., u sklopu manifestacije bit će ponuđeno nekoliko zanimljivih domaćih gostovanja te 3 regionalna gostovanja.

Teatar Kabare Tuzla, Studentska scena ADU Tuzla i Art Centar Ankata predstavit će se zagrebačkoj publici svojom predstavom Što se bijeli u gori zelenoj?, nastalom prema motivima Hasanaginice, akoja će se održati 16.7.2021. godine u Dvorani F22 s početkom u 21h, a dan kasnije (17.7.) u isto vrijeme i na istom mjestu posjetitelji će moći pogledati predstavu Udarna vijest – o medijima i strahu u produkciji Trinidad d.o.o. iz Novog Sada te Beoarta i Kulturnog centra Grad iz Beograda.

Treće međunarodno gostovanje na repertoaru je 26.7. u 21h u Muzeju za umjetnost i obrt, a radi se o predstavi Cijelo tijelo tu me boli Gradskog pozorišta Jazavac iz Banja Luke.

Od domaćih gostovanja, na Ljetnim noćima Teatra EXIT u Muzeju za umjetnost i obrt bit će izvedene predstave Soundtrack za film koji nije snimljen te Hoerspiel – mala igra za slušanje (i gledanje), obje u produkciji RadioTeatra Bajsić i prijatelja, dok će se u Studiju EXIT održati dvije izvedbe predstave  Baš ti, baš tu Umjetničke družine AUZVINKL.

I ove godine Zijah Sokolović nastupit će 13.7. u 21h sa svojom predstavom Lijevo desno glumac koja je prošle godine na Ljetnim noćima naišla na iznimno pozitivnu reakciju publike koja je kraj predstave ispratila dugotrajnim stojećim ovacijama. Svi koji već duže vrijeme čekaju priliku da (ponovno) pogledaju CABAres CABArei, moći će to učiniti dan ranije, 12.7. u 21h.

Već tradicionalno, na Ljetnim noćima će i ove godine svoj rad, talent i umijeće predstavit mlade glumačke nade s Akademije dramske umjetnosti u Zagrebu u dvjema ispitnim predstavama. Tartuffe, predstava u klasi Krešimira Dolenčića, na repertoaru je 15.7. u Dvorani F22 s početkom u 21h, a u Studiju EXIT posjetitelji će 23. i 24.7. u 21h moći pogledati predstavu Na rubu pameti nastalu pod mentorstvom Tomislava Rališa prema istoimenom djelu Miroslava Krleže, a u izvedbi Kristijana Petelina.

Sam kraj Ljetnih noći Teatra EXIT posvećen je sjećanju na Sašu Anočića pa će tako u Teatru EXIT 4.9. u 20h gostovati nagrađivana hit predstava u produkciji Kazališta KNAP  Smisao života gospodina Lojtrice, a 11.9 i 12.9. u 20h bit će održan poseban program Konglomeracija, kao mozaik/izbor iz autorskih predstava Saše Anočića (Kauboji, To samo Bog zna, GospOUdinNOUbadi, Smisao života gospodina Lojtrice, Niko i Ništ)

Sve predstave u prvom bloku Ljetnih noći Teatra EXIT (4.7. – 1.8.) počinju u 21h, a u slučaju kiše predstava će se održati pola sata kasnije od najavljenog termina  u Teatru EXIT (Ilica 208) ili će biti određen zamjenski termin u Muzeju za umjetnost i obrt.

U drugom bloku Ljetnih noći (29.8. do 12.9.) predstave u Teatru EXIT i u Muzeju za umjetnost i obrt počinju u 20h, dok izvedbe u Studiju EXIT ostaju, kao i u prvom bloku, u 21h.

Ulaznice su u prodaji na blagajni u Muzeju za umjetnost i obrt i online na www.ulaznice.hr

Sve informacije o programu i predstavama nalaze se na www.teatarexit.hr.

FOTO: Agencija Bruketa&Žinić&Grey

POVEZANI TEKSTOVI

Odgovori