fbpx

Za tjedan dana počinje najveći ulični festival u Hrvatskoj

Za tjedan dana počinje najveći ulični festival u Hrvatskoj

Međunarodni ulični festival Cest is d Best ove će godine početi 19. kolovoza i trajati će punih pet dana, odnosno do ponoći 23. kolovoza.

Cest is d Best je najstariji i najveći ulični festival u Hrvatskoj koji se u Zagrebu neprekidno održava od 1997. godine, a u posljednjih desetak godina značajno je proširio program te je zauzeo i vrlo važno mjesto na međunarodnoj festivalskoj sceni.

U 24. izdanju festival će posjetiteljima ponuditi više stotina sati programa u kojemu će svoje vještine i talente izraziti brojni glazbeni, scenski i likovni umjetnici, kao i drugi građani koji će sudjelovanjem u različitim akcijama obogatiti vrlo zanimljiv i raznolik program.

Glavne festivalske pozornice

Glavne festivalske pozornice ove su godine smještene na Zrinjevcu te EU i Cvjetnom trgu, a građani će nastupe cirkuskih, likovnih i glazbenih umjetnika također moći doživjeti u Bogovićevoj, Gajevoj, Praškoj i Tkalčićevoj ulici.

Zemlja partner ovogodišnjeg festivala je Indija pa će posebno glasno i šareno predstavljanje dijela indijske kulture biti prezentirano na samom početku Cest is d Besta u srijedu, 19. kolovoza prilikom festivalske povorke.

Program za najmlađe

Program za najmlađe i ove će godine biti na Zrinjevcu gdje će svakoga dana od 10:00 biti organizirane likovne, eko i edukativne radionice, zatim će svi posjetitelji moći učiti osnovne cirkuske vještine poput žongliranja, vrćenja koluta, hodati po žici ili plesati na svili. Za djecu će svakoga dana biti organizirane kazališne, lutkarske i cirkuske predstave, a svim posjetiteljima biti će dostupni sportski rekviziti za rekreaciju i zabavu na travi te će moći vježbati jogu ili učiti plesne korake.

Večeri na Zrinjevcu uglavnom su rezervirane za plesnjake kao i nastupe performera, a u srijedu, 19. kolovoza koncertom će 24. Cest is d Best otvoriti legendarni Stjepan Jimmy Stanić.

Glazbeni program

Programi na EU i Cvjetnom trgu počinjat će u poslijepodnevnim satima, a Zagrepčani i gosti grada koji preferiraju koncerte pronaći će svoju zonu zabave na EU trgu, jer će tu biti smještena pozornica na kojoj će redom nastupati: Bosak & The Second Hand Band (četvrtak, 20.08.2020), Mangroove (petak, 21.08.2020), Ljetno kino (subota, 22.08.2020), te elektronski duo Cura & Dečko (nedjelja, 23.08.2020). Svi koncerti počinjat će u 21:00 sat.

Cvjetni trg u poslijepodnevnim će satima posjetiteljima najprije ponuditi nekoliko sati svirke u „režiji“ uličnih svirača na tzv. „tepih pozornici“, a večernji sati rezervirani su za nastupe cirkuskih umjetnika. Ove godine festival će ugostiti 10tak stranih i stotinjak domaćih glazbenih, likovnih i scenskih umjetnika.

PluTrka

U sklopu 24. Cest is d Besta i ove će godine biti održana PluTrka – utrka pasa i vlasnika, Utrka smetlara u trokolicama, Pastelizacija i nekoliko drugih zabavnih akcija.

Detaljan program će uskoro biti dostupan na web i FB stranici festivala.  Uz mnogo zabave posjetitelje ove godine očekuje manji broj ugostiteljskih kućica, ali sa vrlo zanimljivim odabirom hrane, a naglasak će biti na zdravoj hrani.

Izvor:

  • Zagreb.info

Barbara Grgić

Osnivačica projekta i glavna urednica portala "Beli Zagreb Grad". Svoju digitalnu karijeru započela je u području Social Media Managementa i Content Marketinga. Dobra duša Zagreba koja je okupila preko 30.000 zaljubljenika u grad.

POVEZANI TEKSTOVI

Odgovori