Zadnja šansa za prijavu na Noć performansa

Zadnja šansa za prijavu na Noć performansa

Ovogodišnja Noć performansa, podnaslovljena ‘Sve je moguće osim nemogućeg prostora za performans’, održat će se 17. listopada u Zagrebu, a natječaj za sudjelovanje na toj manifestaciji otvoren je do kraja kolovoza.

Noć performansa, događaj Festivala Ganz nove Perforacije, predstavlja umjetničke radove, instalacije, eksperimente sa svjetlom/zvukom/videom/tekstom, prostorne intervencije i akcije, dajući nove perspektive u odnosu na kulturno-društveno-politički kontekst.

Sa zasebnim programima manifestacija će se održati u Rijeci i Koprivnici krajem listopada i u studenom, najavili su organizatori, udruga Domino.

Godine 2020., kada se zbilja čini kao loše napisan scenarij neuvjerljivog filma katastrofe, fizička distanca plasira kao jedino moguć novi model življenja, a izvedbena umjetnost usmjerava na digitalne platforme koje joj suštinski ne odgovaraju, fokus stavljamo na invenciju novih prostora za umjetnost i međusobne susrete.

Stoga će se za Noć performansa odabrati umjetničke akcije, intervencije i provokacije, kreativne interakcije i stimulacije, kritičke i duhovite eksperimente koji šire i otkrivaju nove prostore umjetničkog djelovanja i društvenih susreta.

Riječ je o projektima koji i bez stvarnog susreta otvaraju nove mogućnosti međusobnih susreta, komunikacije i intimnosti, “jer u ovoj godini, ništa nije previše (ili dovoljno) ludo; sve je moguće i nema nemogućeg prostora za performans.”

Poziv je otvoren za sve umjetnike i kolektive iz Hrvatske do 31. kolovoza, a prijavljuje se na ganznoveperforacije@gmail.com, uz kratak opis i koncept projekta, kratak tehnički opis projekta, okvirni troškovnik do najviše 7,5 tisuća kuna bruto te kratku biografiju i kontakt. 

POVEZANI TEKSTOVI

Odgovori