Zagorci zapjevali dalmatinsku pjesmu: Barbara i Rajko Suhodolčan obradili ‘Jubav si moja zauvik’

Zagorci zapjevali dalmatinsku pjesmu: Barbara i Rajko Suhodolčan obradili ‘Jubav si moja zauvik’

Protekla 2020. godina u glazbenom će svijetu ostati zapamćena kao jedna od najkritičnijih godina po pitanju egzistencije glazbenika. Ipak, glazba je sama po sebi umjetničko djelo i unatoč otužnoj i neizvjesnoj situaciji u kojoj se našla, smogla je snage i uspjela iznjedriti i na svijet donijeti puno dobrih nota koje su zabrinutom ljudskom rodu bar malo olakšale grubu stvarnost i dale mu tračak nade u bolje sutra, koje  (nadamo se) izgleda i  dolazi.

U tom svjetlu nastali su i dueti kćeri i ocaBarbare i Rajka Suhodolčana, koji su zajedničkim obradama već pomalo zaboravljenih evregreena iz bliže nam i dalje zabavno-glazbene prošlosti hrvatske glazbe, izvukli iz prašnjave pjesmarice prekrasne melodije koje su bile jako popularne kod publike proteklih desetljeća.

Jedna od njih svakako je i predivna mediteranska ljubavna balada Jubav si moja zauvik koju je osamdesetih godina publici sjajno predstavila tada vrlo popularna kantautorica Meri Cetinić. To je bila njezina autorska skladba u solo izvedbi, koju su sada u obradi i uz pomoć mladih glazbenika Tomislava Presečkog i Nine Krznara, izveli Barbara i Rajko Suhodolčan. Ono što je posebno zanimljivo jest da je cijela glazbena ekipa iz Hrvatskog zagorja što još jednom dokazuje da glazba nema granica. 

Za pjesmu Jubav si moja zauvik, koju zajedno objavljuju Croatia Records i SBS Music, snimljen je i videospot na predivnim lokacijama otoka Krka – Mjesečevoj stazi iznad Baške s pogledom na najljepšu plažu i otoke Kvarnera, te na atraktivnom obalnom krajoliku Batomlja, Punte i Stare Baške. 

POVEZANI TEKSTOVI

Odgovori