Zagreb Classic open air: Spektakl pod zvjezdanim nebom za sve ljubitelje klasične glazbe

Zagreb Classic open air: Spektakl pod zvjezdanim nebom za sve ljubitelje klasične glazbe

Zagreb Classic open air istinski je doživljaj za sve ljubitelje klasične glazbe. Vrhunski svjetski i hrvatski glazbenici od 23. do 29. lipnja za Zagrepčane i njihove goste izvode najbolje od glazbene klasike i to na jedinstvenoj pozornici pod zvijezdama na jednom od najljepših zagrebačkih trgova, Trgu kralja Tomislava.

Djela hrvatskih i svjetskih skladatelja, za ljubitelje klasične glazbe i one koji će to upravo postati, sinergijom talenta umjetnika izvode glazbenici  potvrđeni na prestižnim svjetskim pozornicama. No, zagrebačka je ipak posebna. Zagreb Classic open air svi, iako svatko iz svoje perspektive, vole iz istog razloga: zbog pažljivo odabranog programa, prekrasnog ambijenta i one toliko važne kemije  glazbe, izvođača, publike i atmosfere grada. 

Za razliku od uobičajenih glazbenih dvorana, za ovu priliku odjenut ćete sportsku ili casual odjeću te svoje mjesto na besplatnim koncertima pronaći na travnjaku, dijeleći s ostalima doživljaj vrhunske glazbe u doista posebnom ambijentu, s pogledom na zvjezdano nebo, prekrasne cvjetne lijehe i svjetla grada. Jer tu ste – u samom središtu grada, a opet, poneseni glazbom, tako daleko od njegove svakodnevice…

Za vas će i ove godine svirati i pjevati vrhunski domaći i inozemni glazbenici i ansambli, svi pod ravnanjem proslavljenih dirigenata

Na ovogodišnjem Zagreb Classic open air festivalu će nastupiti violinisti Anastasya Petryshak i Francesco Manara, sopranistica Cristina Mosca, kantautorica Joyce Jonathan, ansambl Cameristi della ScalaZagrebačka filharmonijaansambl Hrvatskog narodnog kazalištasolisti i zbor Gradskog kazališta KomedijaJazz orkestar Hrvatske vojske, dirigenti Marcell RotaPaolo Spadara Munitta i Davor Dropuljić, skladatelj i glazbenik Tonči Huljić i glazbenica Hana Huljić Grašo, pjevač i glumac Adalbert Turner – Jaci i drugi.

Posebna će  večer biti posvećena izvanrednom opusu  i jubilejima skladatelja Alfija Kabilja koji je svojim glazbenim djelovanjem i svevremenskim mjuziklima obilježio glazbenu scenu i stvorio djela koja oduševljavaju generacije i generacije publike.

Zagreb Classic open air održava se od 2016. godine a među umjetnicima i ljubiteljima glazbe uživa kultni status kojeg potvrđuje i ovogodišnjim izdanjem.

Raspored koncerata

23.6. – Anastasiya Petryshak

24.6. – Alfi Kabiljo – Zagrebačko gradsko kazalište Komedija

25.6. – Tonči Huljić & Hana Huljić Grašo

26.6. – Joyce Jonathan

27.6. – Cristina Mosca

28.6. – Adalbert Turner Juci & Jazz orkestar HV

29.6. – Cameristi della Scala & Francesco Manara

Izvor: Turistička zajednica grada Zagreba

POVEZANI TEKSTOVI

Odgovori