fbpx

Zagrebački kipar Petar Hranuelli dobitnik je prve nagrade na 29. izložbi malog formata Kulturnog centra Šabac

Zagrebački kipar Petar Hranuelli dobitnik je prve nagrade na 29. izložbi malog formata Kulturnog centra Šabac

Galerija Kulturnog centra Šabac domaćin je tradicionalne 29. izložbe malog formata koja je ove godine, unatoč brojnim izazovima, okupila veliki broj autora iz zemlje i inozemstva. Izložba će biti otvorena do 31. kolovoza 2020. godine.

Na konkurs je pristiglo 213 radova 144 autora iz Slovenije, Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Srbije, a na izložbi su predstavljene sve likovne tehnike. Sonja Petrović Jagić, direktorica Kulturnog centra Šabac, izjavila je da je u iznimnom natjecanju tročlani žiri odlučio dodijeliti prve dvije nagrade jednako.

Ovogodišnji dobitnici prve nagrade su Petar Hranuelli, kipar iz Zagreba, za skulpturu “Anđeo stiže” u tehnici brušenog stakla, i Vladimir Ćetković, za grafiku “Dvorac ni na nebu ni na zemlji”, koja je također nagrađena u Belgiji. Zanimljivo je da Petar Hranuelli po drugi put u karijeri osvaja nagradu koju tradicionalno dodjeljuje kulturni centar iz Šapca za djela malog formata do 20x20cm.

Na izložbi je prikazano 126 radova 73 autora, a organizatori izložbe ističu da ne samo broj, već i raznolikost pristiglih radova svjedoče da je mali format sa svim svojim specifičnim izrazima još uvijek poseban izazov za suvremene umjetnike. Izložbu možete pogledati do kraja kolovoza.

Barbara Grgić

Osnivačica projekta i glavna urednica portala "Beli Zagreb Grad". Svoju digitalnu karijeru započela je u području Social Media Managementa i Content Marketinga. Dobra duša Zagreba koja je okupila preko 25.000 zaljubljenika u grad.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *