Zagrebački plesni centar obilježit će Međunarodni dan plesa raznolikim plesnim programom

Zagrebački plesni centar kao središnji prostor suvremenog plesa u Hrvatskoj i ove 2021. godine obilježit će Međunarodni dan plesa. Program započinje 29. travnja u 14 sati plesnom radionicom Aleksandre Mišić.

Nakon toga, u 18 sati, izlazimo u dvorište ZPC-a gdje nas očekuje predstava Bazen (adaptirana za vanjski prostor) u koreografiji Eme Crnić i izvedbi umjetničke organizacije Škvadra.

Večer nam donosi Love Will Tear Us Apart na krovnoj terasi ZPC-a, koncept i koreografiju potpisuju Saša Božić i Petra Hrašćanec, a izvodi Petra Hrašćanec

Predstava će se izvesti čak dvaput, prva izvedba u 19.30 i druga u 20.30, kako bi što većem broju gledatelja bio omogućen ulaz s obzirom na znatno reducirani broj gledatelja.

Svi programi besplatni su za sve posjetitelje, a prikupljat će se donacije u svrhu financijske pomoći profesionalnim plesnim umjetnicima (članovima udruga UPUH i UPPU Puls) kojima institucije u koronakrizi nisu isplatile nikakve potpore.

Za radionicu se potrebno prethodno prijaviti i rezervirati mjesto na info@zagrebackiplesnicentar.hr. Mjesto na izvedbama predstave Love Will Tear Us Apart može se rezervirati putem naše mrežne stranice www.zagrebackiplesnicentar.hr ili e-poštom na blagajna@zagrebackiplesnicentar.hr. Rezervirane ulaznice podižu se na našoj blagajni do 27. travnja u 20 sati.

Međunarodni dan plesa ustanovio je plesni odbor Međunarodnog kazališnog instituta (International Theatre Institute) 1982. godine. Za taj dan izabrali su 29. travnja u čast i sjećanje na rođendan Jean-Georgesa Noverrea, pionira i začetnika modernog baleta. Međunarodnim danom plesa nastoji se istaknuti i podsjetiti na vrijednost i važnost plesa kao umjetničke forme te probuditi one koji još nisu svjesni vrijednosti plesa i njegova potencijala.

Hrvatsku poruku za Dan plesa 2021. napisala je Maša Kolar, a međunarodnu njemački plesač Friedemann Vogel.  

FOTO: Neven Petrović

POVEZANI TEKSTOVI

Odgovori