Zagrebački plesni centar u studenom će ugostiti zanimljiva imena, a spremaju nešto i za Noć kazališta

Zagrebački plesni centar u studenom će ugostiti zanimljiva imena, a spremaju nešto i za Noć kazališta

Zagrebački plesni centar u studenom će ugostiti Institut za umetničku igru iz Beograda te Zadarski plesni ansambl; ne propustite ni ovogodišnju Noć kazališta s plesnom uspješnicom Love will tear us apart

U utorak 16. studenog u 20 sati Zagrebački plesni centar ugostiti će Instituta za umetničku igru iz Beograda. Predstava Shelter nastala je u novom i neuobičajenom stvaralačkom procesu nadahnutom ritmovima glazbenih partitura u kojem glazba i ples kreiraju brzinu, iniciraju pokret tijela i njegov let te pričaju epsku sagu o povijesti Beograda, grada razapeta između stalnog razaranja i izgradnje. Koreografiju i koncept predstave potpisuju Christophe Béranger i Jonathan Pranlas-Descours, a plesačice su studentice Instituta za umetničku igru, Beograd (Katarina Bućić, Jovana Grujić, Natalija Trifunović, Katarina Ilijašević, Sonja Stojanović i Tijana Ostojić).

Noć kazališta 20. studenog donosi uspješnicu autorskog dvojca Petre Hrašćanec i Saše Božića Love will tear us apart.  Riječ je o jednoj od najizvođenijih hrvatskih plesnih predstava, za koju je Petra Hrašćanec 2012. nagrađena Nagradom hrvatskog glumišta za najbolju žensku plesnu ulogu. Povodom Noći kazališta, cijena ulaznice za sve posjetitelje iznosi 30,00 kn.

 Krajem studenog i početkom prosinca (30.11. i 1.12. u 20 sati) tradicionalno ćemo kao i svake godine ugostiti Zadarski plesni ansambla. Klown je multimedijska plesna predstava autorice i izvođačice Mateje Bilosnić. Na temelju arhetipskih figura dvorske lude i klauna, Bilosnić stvara autentičnu scensku osobnost, neoklauna koji spaja elemente suvremenog plesa, klaunerije, kabareta i pop-koncerta.

Ulaznice za sve predstave moguće je kupiti i rezervirati putem mrežne stranice Zagrebačkog plesnog centra. 

FOTO: Stephany Stefan

POVEZANI TEKSTOVI

Odgovori