Zagrebački producent objavio suradnju s kreatorom svjetskih billboard chart hitova

Zagrebački producent objavio suradnju s kreatorom svjetskih billboard chart hitova

Nakon nedavno objavljenih Funkupa (feat. Skinny Scotty & Queen Minerva) i Drowning feat. Xavier Clayton, domaći producent, glazbenik i aranžer elektroničke, dance, trance i srodnih žanrova, Vjeran Rubeša, poznatiji kao Dobie nastavlja najavljenu suradnju s Xavierom Claytonom u pjesmi ‘Again’. Tekst pjesme potpisuje upravo Xavier Clayton, kreator mega hitova i No.1 svjetskih billboard chartova poput ‘World is Mine’ Davida Guette, ‘Tribal Dance’ dvojca 2Unlimited i brojnih drugih, a glazbu je, kao i za Drowning, radio Dobie koji o suradnji s Claytonom poručuje kako je suradnja s njim uvijek nešto posebno, a njegova kreativnost je nevjerojatna.

‘Pao sam na prvu’ kad sam čuo Xavierov vokal, njegova vokalna izvedba je iskonska, puna emocija i strasti bez obzira što je tema univerzalna, ali to je on. Sam proces produkcije bio je isključivo podređen atmosferi vokala, a najveći izazov je bio drop koji je morao biti koherentan s nastavkom pjesme, da poveže i nastavi podržati emociju melodije i vokala, ali da dobijemo i klupski zvuk u čemu smo i uspjeli.’ – poručio je Dobie te dodao kako je za video spot također zaslužan Clayton, koji je pjesmu sa svim elementima oblikovao u sliku te napravio video prepun poruka kojim priča univerzalnu priču, zajedno u simbiozi s plesnom koreografijom u izvedbi izuzetno talentirane zagrebačke plesačice Ive Plašćar.

Pjesma čija je tema ljubav prema pogrešnoj osobi proizašla je iz sjećanja na nekoliko prošlih veza kroz koje je prošao, kaže Clayton te dodaje kako je pisanje pjesme, koja je ”sazrijevala” 6 godina bila svojevrsna terapija. O suradnji s Dobijem, Xavier je poručio da je ona uvijek interesantna jer oboje dolaze iz dva različita okruženja, a sinergija je čudesna.

Pjesma objedinjuje R’n’B vokal s produkcijom progressive house / pop glazbe pa čak i s produkcijom klasične simfonije. Osim upravo objavljene verzije, za mjesec dana Dobie & Xavier predstavljaju orkestralnu verziju u kojoj Xavierov vokal dolazi do još većeg izražaja uz orkestralne instrumente i zbor.

”Orkestralna verzija pjesme koja slijedi nakon ove – WOW! Kad izvodim orkestralnu verziju, potpuno sam drugačijeg mindset-a … potpuno drugačiji osjećaj, nego s plesnom verzijom. Osjećam se dramatičnije i strastvenije” – poručio je Xavier.

FOTO: PROMO

Barbara Grgić

Osnivačica projekta i glavna urednica portala "Beli Zagreb Grad". Svoju digitalnu karijeru započela je u području Social Media Managementa i Content Marketinga. Dobra duša Zagreba koja je okupila preko 30.000 zaljubljenika u grad.

POVEZANI TEKSTOVI

Odgovori