Zagrebački rock bend terminator izdao treći singl i istoimeni album prvijenac

Zagrebački rock bend terminator izdao treći singl i istoimeni album prvijenac

Zagrebački rock bend terminator, nakon singlova i video spotova Prokleti Zec i Rubikon Dama, izdaje svoj treći singl, a s njime i istoimeni album prvijenac naziva Ovo nije raj.

Terminator je autorski bend osnovan 2017. godine. U tako kratkom postojanju, treba izdvojiti koncert na Wembleyu, sviranje kao predgrupa Foo Fightersima, glazbena suradnja s Jackom Whiteom, dogovaranje turneje s Depeche Modeom i Peppersima, te svirka u Vintageu subotom. To su sve stvari o kojima Terminator sanja. Glazbeni izričaj im je zato kompatibilan s gore navedenim izvođačima kako bi lakše ostvarili svoje snove. Kao autorski bend krenuli su prvo u pohod Zagreba kako bi izgradili publiku, stekli višak obožavatelja i time olakšali proces snimanja i objavljivanja prvog albuma.

Zanimljiva jest činjenica da za 6 godina, 4 mjeseca i 2 dana, glazbeni sastav terminator slavi svojih 10 godina postojanja.

Kada smo radili ovu stvar, koristili smo rock kuharicu. U toj knjizi ima poglavlje „Recepti za žešću pop-rock stvar“. Prateći recept, koristili smo pola kile vatrenog riffa, prelili ga s litrom užarenog basa, a dobivenu smjesu smo dodatno istukli s 2 tone bubnjeva. Zatim smo to servirali našoj pjevačici Kaći, koja je pripremila posebni tekst kojim se izderala na sm(p)jes(m)u. Sva sreća pa je i naš producent Silver iz SIPA musica bio prisutan pa je cijeli proces snimio. Inače, otuda i dolazi skraćenica „REC“ – snimanje recepta. Što se tiče spota, htjeli smo da vizualno prikažemo recepturu i pritom napominjemo da smo se svi držali epidemioloških mjera mjerodavnih epidemiologa. Cilj singla i spota jest da ljubiteljima ovakvog žanra damo snage da iscipelare koronu i da poručimo – čim ovo prođe, mi smo na stejđu!

Kritike kažu da je njihov glavni adut njihov žestoki potecijal

Kao i do sada, autori glazbe/aranžmana su Željko Kožar, Ivo Dunat i Dinko Pasini. Tekst je napisala pjevačica Katarina Vukadin, a za snimanje, produkciju i dodatni aranžman zaslužan je Silvio Pasarić (SIPA music). Uz originalno izdanje, Terminator je izdao i instrumentalnu verziju singla.

Režiju spota potpisuje Dinko Pasini, a autor svih službenih fotografija terminatora je Ivo Dunat.

U ovo čudno doba kad novi izvođači zriju bez kontakta s publikom, sigurno je kako će sviračke vještine više razvijati u laboratorijskim uvjetima, a ne na terenu. Ova otežica naročito će pogoditi bandove koji svoju energiju grade upravo na povratnom refleksu iz publike, pa je onda studijski rad prije svega svojevrsni supstitut live nastupa, a ne prirodno stanište banda. Takav je i terminator koji već tri godine obilazi koncertne prostore, a lani je bio i finalist HGF-a. Njihov album prvijenac Ovo nije raj otkriva instrumentalno uigranu ekipu koja skriva veliki potencijal spreman da eksplodira u svakom trenutku. Upravo je taj žestoki potencijal njihov glavni adut koji sasvim nadvladava stilske meandre kojim se band kreće, između popa, rocka i funka. Jednostavno, band je toliko izravan u iskazu da je potpuno nevažno na kojim izvorištima crpi nadahnuće.

Bojan Mušćet

FOTO: Facebook

POVEZANI TEKSTOVI

Odgovori