Zagrebačko izaslanstvo sutra će na središnjoj svečanosti obilježavanja Dana pobjede VRO ‘Oluja’ predvoditi Tomašević

Zagrebačko izaslanstvo sutra će na središnjoj svečanosti obilježavanja Dana pobjede VRO ‘Oluja’ predvoditi Tomašević

U povodu obilježavanja Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja, izaslanstvo Grada Zagreba predvođeno Tomislavom Tomaševićem položilo je vijence i zapalilo svijeće kod spomen-obilježja “Glas hrvatske žrtve” – Zid boli, kod Središnjeg križa u Aleji hrvatskih branitelja te na Krematoriju – Kenotaf, gdje se nalazi Spomen-obilježje neidentificiranim žrtvama Domovinskog rata.

Gradonačelnik Grada Zagreba prisustvovat će u petak, 5. kolovoza u 9:30 sati u Kninu svečanom obilježavanju Dana pobjede i domovinske zahvalnosti, Dana hrvatskih branitelja i 27. obljetnice vojno-redarstvene operacije Oluja.

Podsjetimo, u petak u 11 sati održat će se svečano misno slavlje u Mariji Bistrici, u Nacionalnom svetištu Majke Božje Bistričke, koje će predvoditi pomoćni biskup zagrebački Ivan Šaško. U 19 sati održat će se još jedna misa u crkvi Mati Slobode na Jarunu, a prije misnog slavlja, u Klub veterana Hrvatske vojske položit će lampaše u gradskoj četvrti Trnje, ispred Spomen-obilježja poginulim Trnjanima. Sat vremena poslije pred Oltarom hrvatske Domovine na Medvedgradu vijence će položiti izaslanstva Udruga Hrvatskih branitelja i stradalnika Domovinskog oslobodilačkog rata grada Zagreba.

FOTO: Pixabay

POVEZANI TEKSTOVI

Odgovori