Žar ptica nastavlja inicijativu prijateljstva: ‘Srce koja spaja’ djecu Zagreba i djecu Banovine

Žar ptica nastavlja inicijativu prijateljstva: ‘Srce koja spaja’ djecu Zagreba i djecu Banovine

Gradsko kazalište Žar ptica u sklopu akcije Srce koje spaja danas će posjetiti djecu Hrvatske Kostajnice, Majura i Mečenčana te u OŠ Davorina Trstenjaka odigrati predstavu Princeza na zrnu graška za stotinjak njihovih učenika od 1. do 4. razreda.

Gostovanja u potresom nastradalom području dio je naše humanitarne inicijative ‘Srce koje spaja’, u kojoj sudjeluju djeca Zagreba, volonteri humanitarnih udruga na terenu i naše kazališta Žar ptica. Znajući da je uz prijatelja, makar on bio i nepoznat, život puno ljepši i vedriji, djeci Banovine želimo prenijeti poruke ohrabrenja i podrške od djece Zagreba.       

Žar ptica

Ovaj put svojim porukama prijateljstva i darovima za svoje vršnjake iz ovog dijela Banovine pridružili su se niži razredi OŠ Jordanovac

Svoja pisma adresirali su za jednog dječaka, za jednu djevojčicu ili za jednu obitelj, a nisu zaboravili nacrtati i jedno veliko srce.

Naši glumci Dunja Fajdić i Bogdan Ilić preuzeli su sva pisma i paketiće koje će sutra  nakon predstava predati njihovim vršnjacima.

Žar ptica

FOTO: Vladimira Spindler

POVEZANI TEKSTOVI

Odgovori