fbpx

Žar ptice: Svečana premijera po prvi put u livestreamu

Žar ptice: Svečana premijera po prvi put u livestreamu

Stara priča “Pošla Koka u dućan” dobila je novo ruho i novi naslov  u tekstu Vesne Kosec -Torjanac. Premijeri predstave HOĆU – NEĆU 15. listopada u 19 sati po prvi put, uz goste u dvorani, putem livestreama moći će prisustvovati svi prijatelji Žar ptice.

Prva premijera Gradskog kazališta Žar ptici u ovoj sezoni namijenjena je djeci iznad tri godine

Danas, u doba instant igračaka, ekrana kao nezaobilaznog „prozora u svijet“, specijaliziranih igraonica u kojima igra nije spontana iskra, već „stručno vođena aktivnost“, a pogotovo „novo normalno“ s fizičkom i socijalnom distancom, djeci onemogućava slobodnu igru: trčanje s prijateljima u parku, igralištu ili nečijem dvorištu, igranje lovice oko zgrade, Bez obzira na sve okolnosti suvremenog doba, igra je djeci prirođena. I baš zato Hoću – Neću je predstava o igri – mašti bez granica, kreativnosti kojom se stvaraju svjetovi ni iz čega.

Vesna Kosec – Torjanac

U režiji Dubravka Torjanca u predstavi (se) igraju: Amanda Prenkaj, Tena – Antonija Torjanac, Berislav Tomičić i Marko Hergešić. Scenografiju je pripremio Ivan Duić, kostimografkinja je Žarka Krpan, a glazbu je skladao Davor Rocco.

Zbog poštivanja svih epidemioloških mjera i smanjenog kapaciteta dvorane, od samo stotinjak mjesta, premijera će se emitirati uživo putem YouTube kanala Žar ptice.

Sljedeće izvedbe su u petak 16. 10. u 17:55 i nedjelja 25. 10. u 11:00

FOTO: Mare Milin

Barbara Grgić

Osnivačica projekta i glavna urednica portala "Beli Zagreb Grad". Svoju digitalnu karijeru započela je u području Social Media Managementa i Content Marketinga. Dobra duša Zagreba koja je okupila preko 25.000 zaljubljenika u grad.

POVEZANI TEKSTOVI

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *