fbpx

Zašto smo svoj prvi teambuilding proveli s Bike Tours Zagreb i Mendax Films

Zašto smo svoj prvi teambuilding proveli s Bike Tours Zagreb i Mendax Films

Vlatko Oreščanin i Dubravko Žnidarec dvojac su koji stoje iza atraktivnog turističkog obilaska Zagreb – biciklima, Marin Pavelić začetnik je i osnivač Mendax Filmsa. A zašto smo svoj prvi teambuilding proveli upravo s njima, saznajte u nastavku.

Što je to Mendax Films?

Par ljudi koji jako vole film i uvijek imaju nešto za reći, rekao nam je Marin krajem lipnja.

Na Reviji studentskog filma su s Underground Monopolyjem osvojili nagradu publike za najbolji studentski kratkiš, a Cedevita 2 im je Filmskom festivalu smijeha donijela nagradu publike i drugo mjesto za najbolji film u domaćoj kategoriji. U stalnoj postavi Mendax Films su Ivan Prčić kao snimatelj i montažer, Katarina Malnar kao fotograf, Monika Jugović kao kostimografkinja i šminkerica, Mate Pavelić i Bruno Mataušić kao glumci koji su većinom dostupni.

Što je to Bike Tours Zagreb?

Vožnja Zagrebom koju ćete zauvijek pamtiti, rekli bismo. Bike Tours turistička je tura iza koje stoje dva diplomirana ekonomista, Dubravko i Vlatko, koji su svoj siguran korporacijski posao napustili kako bi se u potpunosti mogli posvetiti ovom poslu.

No, nećemo vam otkriti previše. Dopustit ćemo Marinu i Dubravku da to odrade umjesto nas.

Zašto baš oni?

Kada sam 23.3.2020. odlučila pokrenuti portal Beli Zagreb Grad, znala sam da krećem na trnovit put. I da će mi se na tom putu pojaviti i brojni, različiti ljudi. S nekim ljudima klikneš odmah, s nekima ne klikneš nikad. Kada sam prvi put upoznala Marina i Dubravka, znala sam da napisan tekst nije kraj našeg druženja, nego samo početak ogromne priče koju možemo ostvariti kao ujedinjeni projekti, ali prije svega kao ujedinjeni pojedinci.

Jednostavno, sve kreće od osjećaja poštovanja s obje strane za posao kojim se druga strana bavi. Potom se javlja osjećaj: želim ti pomoći ako bilo kako mogu. Zrno direktne komunikacije, organizacije vremena i voilàrođena je nova ideja.

Tako je nekako nastala i ideja teambuildinga. Klara, Magdalena, Nikolina, Martina, Anđela, Marijana, Marta i Gabrijela djevojke su koje je povezao upravo Beli Zagreb Grad, krajem travnja kada su se prijavile na oglas za volontere. Htjela sam da naše prvo druženje bude obilazak Zagreba na zabavan način. I tu dolazi ideja za Bike Tours Zagreb.

Funfact: Dubravko i Marin nisu se ni poznavali

Marin, u sklopu Mendax Films snima i serijal I oni su Hrvatska, kratkometražne dokumentarace u čijoj su pozornosti pojedinci koji doprinose Hrvatskoj na svoj jedinstven način. Odmah sam se sjetila da su Dubravko i Vlatko sa svojom hrabrom poduzetničkom pričom idealni sugovornici za ovaj serijal.

Zašto ne spojiti sve priče? Zašto ovo ne napraviti skupa i kreirati još veću priču i izroditi još veća prijateljstva? Nismo niti mogli smisliti razlog ZAŠTO NE.

Odmah smo se upustili u planiranje. Kada se sretne tim kreativaca koji ne razmišlja o tome što bi sve moglo poći po zlu, već o tome – što bi sve moglo izaći na dobro – nastaju projekti poput Bike Tours Zagreb, Mendax Films i Beli Zagreb Grad. Zatim nastaju poznanstva koja s vremenom prerastaju u velika prijateljstva. I to su jedne od najvećih čari posla kojim se bavimo. 🙂

Hvala vam na svemu!

FOTO: Marin Pavelić/Mendax Films

Barbara Grgić

Osnivačica projekta i glavna urednica portala "Beli Zagreb Grad". Svoju digitalnu karijeru započela je u području Social Media Managementa i Content Marketinga. Dobra duša Zagreba koja je okupila preko 25.000 zaljubljenika u grad.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *