fbpx

Zavirite u svijet umjetničkog nakita Julijane Rodić Ozimec

Zavirite u svijet umjetničkog nakita Julijane Rodić Ozimec

Emisija KolibriS ovaj je tjedan ugostila oblikovateljicu umjetničkog nakita Julijanu Rodić Ozimec koja živi i radi u Zagrebu, te djeluje pod umjetničkim imenom JoR. Njezino istraživanje metala počelo je davne 1989. godine, a često samu sebe naziva “istraživačicom oblika”. Julijana Rodić Ozimec razvija se u dva smjera – izrada unikatnog nakita i interpretacija prirodoslovne i kulturne građe kroz suvenire.

Trajno nadahnuće za nakit koji izrađuje nalazi u prirodi, putovanjima u daleke i nepoznate svjetove, u mitovima i bajkama. Najdraže joj je raditi samo s metalom kombinirajući zlato, srebro i bakar. No vibracije prirode, titraji svjetlosti, valovi i šumovi, mitska bića poput zmajeva nagnaju je da broševe, naušnice, ogrlice i dugmad za manžete upotpuni opalom, lapisom, malahitom, oniksom ili pak koraljima. Biseri su joj ipak najdraži. Savršenstvo prirode ističe ženstvenost, ali i žensku snagu.

Kako izgleda proces oblikovanja jednog komada nakita, izumire li zlatarstvo pod dominacijom industrijski proizvedenog nakita i primjene 3D printera, te koje su najveće vrijednosti unikatnog ručno oblikovanog umjetničkog nakita – saznajte u emisiji!

FOTO: Igor Vuk

Barbara Grgić

Osnivačica projekta i glavna urednica portala "Beli Zagreb Grad". Svoju digitalnu karijeru započela je u području Social Media Managementa i Content Marketinga. Dobra duša Zagreba koja je okupila preko 25.000 zaljubljenika u grad.

POVEZANI TEKSTOVI

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *