Zbog ovog smo Zagreb na dva dana zamijenili Hvarom: Veliki izvještaj s Paíz Music Festivala

Zbog ovog smo Zagreb na dva dana zamijenili Hvarom: Veliki izvještaj s Paíz Music Festivala

Paíz Music Festival – jedinstven spoj glazbe, zabave, odmora i kulturne ostavštine Staroga Grada na Hvaru. Od ove godine poznat i kao festival najbolje glazbe na cijelom otoku, ali i šire.

Prekrasan ambijent Ljetnog kina u Starom Gradu ovog su vikenda ispunile melodije jednog od najvećih bendova s ovih prostora, legendarnih riječkih alternativaca osebujnog karaktera i koncerata koji se pamte – neponovljivog Let 3; mladog splitskog sastava, predvodnika drive-pop glazbenog pravca i ovogodišnjih dobitnika nagrade Spektar za najbolji regionalni album godine i najbolji rock album – benda Tate Romanova; fantastičnog brass benda koji već godinama svojim nastupima oduševljava najveće festivalske bine u regiji – Justin’s Johnson; šibenskih predstavnika nove elektroničke scene koji su svojim glazbeno-scenskim projektom Sono Koloro postavili standard kvalitete domaće produkcije – The Fogsellers; mladog splitskog benda zarazne energije i finalista START festivala – ZO benda, koji su upravo ovog ljeta krenuli na prvu ljetnu turneju i Adriatic Social Club DJs koji su zvukom i plesnim ritmom obojili prvo izdanje festivala.

Zašto sam beli Zagreb grad na jedan vikend odlučila zamijeniti Starim Gradom na Hvaru?

Društvene mreže su mrak, zakon, hit, top. Eto, to ću vam reći. Kada je Zo bend prije nekoliko mjeseci izbacio Poslovnog lika, koji mi se pojavio u preporukama, ostala sam u transu. Odmah sam odlučila otkriti tko je ta ekipa iz Zo benda koja mi se činila kao ostvarenje srednjoškolskih snova o bendu. Nije mi dugo trebalo da padnem na otvorenost i dalmatinski šarm, odmah su me kupili svojom jednostavnošću i srdačnošću. Uskoro sam poželjela da cijeli svijet zna za ovu autentičnu šačicu ljudi koja želi ostvariti svoje snove.

Po nama je autentičan svatko tko ne pokušava biti netko drugi ili nešto što nije. Mi smo svoji, jednostavni, zaigrani i poletni. Gledamo na svijet nekim drugim, boljim pogledom i sigurno je da gdje god da dođemo, nosit ćemo sa sobom tu dozu pozitive. Možda smo najviše autentični po tome što je svatko od nas šest iz nekog drugog pravca, žanra, ali kada radimo glazbu, potpuno smo ujedinjeni.

Vincent Šepić u prvom intervjuu za Beli Zagreb Grad, 25.4.2021.

Uskoro mi je Zo bend otkrio toplu vodu. Ili – Tate Romanovu, mladi i perspektivan drive pop bend iz Splita. Respect su zadobili kada su mi otkrili kako ne razmišljaju previše o nekom rankingu jer bi im to odvelo fokus u drugom smjeru (Sara Andrić u prvom intevrjuu za Beli Zagreb Grad)

I kakve to sad sve veze ima s Hvarom?

Upravo je ekipa iz Tate Romanove i Zo benda zaslužna za organizaciju Paíz Music Festivala, odnosno agencija Street Pulse Music.

Event manageri najbolje znaju koliko suza treba za tako malo sna, odnosno koliko malo sna i koliko je suza potrebno za organizaciju jednog ovakvog festivala, osobito u ovim vremenima.

Željela sam osjetiti onu zaraznu splitsku energiju na djelu. Zavaliti se u vagon fjake, prepustiti se alternativi na spliski đir i jedan vikend zamijeniti beli Zagreb grad Stari Gradom na Hvaru.

Petak, 23. 7. 2021. – Justin’s Johnson, The Fogsellers, Zo bend

Prvi dan festivala, održanog u skladu sa svim epidemiološkim mjerama, otvorili su Justin’s Johnson, The Fogsellers i Zo bend.

Miro i Gogo iz Justin’s Johnson počeli okupljati bend još 2000. godine, a prvi su nastup imali u Domu mladih. Dvadeset i jednu godinu nakon – i dalje donose dobre vibracije.

#funfact

Ime su smislili iz jedne međusobne šale. Na jednom su se glazbenom forumu svađali s nekim Justinom iz Novog Zelanda i od prenesenog značenja riječi “Johnson” u engleskom jeziku. Onda su se referirali na film Big Lebowski i prizore gdje su spominjali njegova “Johnsona”.

Intervju za Dalmatinski portal

The Fogsellers. Ovi prodavači magle na Paíz Music Festivalu prodali su samo najveće hitove! Bend koji ne prestaje oduševljavati. Što iz Šibenika dođe, to ne može biti loše – gotovo sam sigurna u to. Dokažite mi suprotno.

#funfact

Zanimljivost je da su dvije stvari s prvog albuma nastale na koncertima, u trenutku kad nas je publika pozivala na bis. Mi nismo znali što bismo im odsvirali i jednostavno smo izmislili nešto novo.

Intervju za Šibenski (Slobodna Dalmacija)

Zo bend. Jedan od najperspektivnijih mladih bendova koji bi kroz godinu dana mogao napuniti i Vintage, ali i Tvornicu. Poslovan lik i Mjesto pod suncem već su vani, a na nadolazećem debitantskom albumu pronaći ćete pravu mješavinu žanrova, jer i oni sami slušaju različite žanrove, a takav melting-pot mogao bi iznjedriti neviđen album na našoj sceni.

#funfact

Naziv Zo Vincentu je spontano stiglo napamet nakon nekih njegovih lutanja u mislima tijekom predavanja na faksu: ‘Mislim da je Zo idealno ime. Dobro zvuči među ekipom prije koncerta: Idemo na Zo! Kratko i jasno’.

Vincent Šepić u intervjuu za Beli Zagreb Grad

Subota, 24. 7. 2021. – Adriatic Social Club, Tate Romanova i Let 3

Uzavrelu atmosferu prvog dana festivala – dodatno je zagrijao drugi. Adriatic Social Club raspustio je vrele ritmove koji su odjekivali Starim Gradom.

Horda slušatelja svalila se pred pozornicu kada je na nju zakoračila ekipa iz Tate Romanove.

Vokalistica Sara Andrić, gitarist Ante Jerončić, klavijaturist Zdeslav Klarić, basistica Lana Beović i Ivana Županović na bubnjevima dokazali su zbog čega ovaj drive pop bend iz Splita svakim danom ima sve više obožavatelja.

FOTO: Angelo Virag

#funfact

Konkurencija me apsolutno ne zanima jer nemam ni emotivni ni financijski interes od njihovog rada. Obožavam proces rada, razradu ideja, pozicioniranje priče koju gradimo i trenutak kada znam da smo ‘ispucali sve metke’ jer onda su nedostaci oni na koje nemamo utjecaj.

Šime Barbarić u intervjuu za Beli Zagreb Grad

Let 3 – Spektakl od kostima, rekvizita, selekcije pjesama i idličan šlag na torti fenomenalnog Paíz Music Festivala

Iako nisam niti bila rođena kada je Let 3 održavao svoje prve koncerte, prilično sam uvjerena da je gorilo kao i te subotnje noći u Starom Gradu. Tijekom večeri stigla mi je i poruka koja mi je to i potvrdila

Iako se vremena mijenjaju, Let 3 i dalje donosi energiju od koje obožavatelji svih generacija jednostavno – polude.

FOTO: Angelo Virag

#funfact

U rujnu 1997., izašao je i dotad najdrastičniji koncept sastava, album “Nečuveno”. Svojevrsnoj provokaciji moglo se pronaći slične prethodnike u povijesti glazbe dvadesetog stoljeća, no to je vjerojatno jedini glazbeni proizvod na kojemu nema baš ničega (ni snimljene tišine), a kojega je kupilo 350 štovatelja. Ili, preciznije, proizvod je sadržavao umjetničku viziju sastava koja je komade plastike označila serijskim brojevima, opremila omotom i prekrstila ih u album “Nečuveno” sastava Let 3. Projekt je bio praćen video spotom “Neviđeno” (plavim praznim ekranom) i promocijom na centralnom riječkom trgu.

Izvor: Wikipedia

Summa summarum – isplatilo se potegnut do Hvara. I potegnut ću i dogodine. Street Pulse Music, kapa do poda, ekipa! Ovako se rade festivali, čak i u ovakvim okolnostima – i baš zbog te činjenice – zaslužili ste još veći RESPECT.

Čim se sedneš, več mašina fučka – pa te vozi v beli Zagreb grad

Paíz Music Festival i Hyundai Hrvatska pobrinuli su se da se sigurno vratimo v beli Zagreb grad. Tek u trenutku kada smo sjeli u novu Konu Electric 2021. saznali smo što znači pojam limeni ljubimac.

Nova Kona Electric odlikuje se poboljšanim dizajnom, najnovijom pametnom tehnologijom – i dometom do 484 km s jednim punjenjem (ovisno o regiji).

Sa svojim novim dizajnom i svestranošću SUV-a, Kona Electric oduzela nam je dah, ali istovremeno nas i rastužila jer smo postali svjesni činjenice da ćemo se u jednom trenutku morati rastati od nje.

Zato smo odlučili maksimalno iskoristiti trenutak i s Konom zastati na lokacijama koje, kao i Kona, oduzimaju dah na putu do Zagreba.

FOTO: Angelo Virag

Nova Kona Electric pruža iznimne električne performanse i izdašan domet, a kada je morate priključiti na struju, brzo punjenje bateriju vraća s 10% na 80% napunjenosti u samo 47 minuta. Dizajnirana je za maksimalnu praktičnost i udobnost, a u velikodušni kapacitet prtljažnika od 332 litre stala je sva foto i video oprema našeg Angela, kao i ruksaci, torbe i sve što jednoj prosječnoj ženi treba kada ide na put na samo tri dana – dakle, cijeli prtljažnik.

FOTO: Angelo Virag

Kona Electric također sadrži sve najnovije pametne tehnologije i najmodernije značajke povezivanja poput Bluelink® poveznih usluga automobila, što vam omogućuje upravljanje automobilom putem pametnog telefona – ili glasom.

FOTO: Angelo Virag

Više o novoj Koni Electric saznajte na službenim stranicama, a nemojte zaboraviti zapratiti Hyundai Hrvatska, kao i Paíz Music Festival na društvenim mrežama.

FOTO: Angelo Virag

Barbara Grgić

Osnivačica projekta i glavna urednica portala "Beli Zagreb Grad". Svoju digitalnu karijeru započela je u području Social Media Managementa i Content Marketinga. Dobra duša Zagreba koja je okupila preko 30.000 zaljubljenika u grad.

POVEZANI TEKSTOVI

Odgovori