Zbog ‘Zagreb Pride’ i ‘Progledaj srcem’ izmjene u prometu: Stigla važna obavijest iz ZET-a

Zbog ‘Zagreb Pride’ i ‘Progledaj srcem’ izmjene u prometu: Stigla važna obavijest iz ZET-a

U Zagrebu će se danas održati dva važna događaja. Jedan je “Povorka ponosa Zagreb Pride 2022” koja će gradskim ulicama početi hodati u 16.30, a trasa je užim centrom grada do Ribnjaka, gdje se oko 18 sati nastavlja druženje. Navečer se 50.000 ljudi očekuje na stadionu Maksimir, gdje se održava duhovni koncert “Progledaj srcem”.

Dvije važne obavijesti stigle su iz ZET-a, a prenosimo ih u cijelosti.

Izmjene za vrijeme “Povorke ponosa”

“Povorka ponosa Zagreb Pride 2022.”, koja će se održati u subotu, 4. lipnja, uvjetuje izmjene u prometu užeg gradskog središta od 16.10 do 18 sati. Tramvajski promet bit će obustavljen Savskom cestom (sjeverno od Vodnikove), Frankopanskom, Ilicom (od Ulice Republike Austrije do Trga bana Josipa Jelačića), Jurišićevom, Zrinjevcem, Ulicom Franje Račkog, Draškovićevom (od Ulice kneza Mislava do Vlaške), Vlaškom, Ribnjakom i Ksaverskom cestom te će tramvajske linije 4, 6, 11, 12, 13, 14 i 17 prometovati izmijenjenim trasama u oba smjera:

Linije 6, 13 i 17 prometovat će preko Vodnikove i Glavnog kolodvora do svojih krajnjih odredišta
Linije 4 i 11 prometovat će izmijenjenom trasom: Vodnikova – Glavni kolodvor – Draškovićeva – Kneza Mislava – Trg žrtava fašizma – Šubićeva – Kvaternikov trg –  i dalje redovnom trasom do Dubrave, odnosno Dupca
Linija 12 će od Ljubljanice voziti Ulicom grada Vukovara, zatim Držićevom i Šubićevom do Dubrave
Linija 14 umjesto do Mihaljevca, vozit će do Borongaja trasom: Zapruđe – Savska – Vodnikova – Glavni kolodvor – Draškovićeva – Ulica kneza Mislava – Trg žrtava fašizma – Zvonimirova – Borongaj
Na dijelu trase kojom će biti onemogućeno prometovanje tramvajske linije 14, vozit autobusi linija 102 i 233 na relaciji Mihaljevac – Kaptol.

Autobusi linije 118 će od 15.30 do 16.40 sati, zbog prolaska sudionika Povorke, prometovati skraćeno na relaciji Magazinska/B. Adžije – Voltino. Polasci sa stajališta Magazinska/B. Adžije ostvarivat će se pet minuta kasnije u odnosu na vremena koja su u voznom redu navedena kao polasci s Trga Mažuranića, dok vremena polazaka autobusa iz Voltinog ostaju nepromijenjena.

Izmjene za vrijeme koncerta “Progledaj srcem”

U subotu, 4. lipnja na stadionu Maksimir održat će se koncert “Progledaj srcem”. U slučaju velikog broja posjetitelja, na Maksimirskoj cesti, a po nalogu prometne policije, moguće je preusmjeravanje tramvajskog prometa, odnosno obustava od Kvaternikovog trga do Dubrave te Zvonimirovom ulicom od Trga žrtava fašizma do Borongaja.

Autobusne linije 203 (Svetice – Vinec – Kaptol), 226 (Kaptol – Remete – Svetice) i 227 (Svetice – G.Bukovac – Gračansko Dolje) prometovat će skraćeno do rotora Bukovačka/Petrova odnosno do stajališta Prilesje. Polasci sa stajališta Prilesje ostvarivat će se pet minuta kasnije u odnosu na vremena koja su u voznom redu navedena kao polasci sa Svetica

Uz tramvajske i autobusne koridore bit će raspoređeno prometno osoblje ZET-a koje će osiguravati prometnu povezanost sukladno prohodnosti trasa.

FOTO: BZG

POVEZANI TEKSTOVI

Odgovori