Zborovi u karanteni: glazba jača od distance

Zborovi u karanteni: glazba jača od distance

Petnaesto natjecanje hrvatskih pjevačkih zborova-Zagreb 2020. održava se do 15. lipnja online, u skladu s mjerama socijalnog distanciranja koje se provode u cilju zaštite od širenja zaraze COVID-19.

U sklopu Natjecanja organizirana je i dodjela posebne nagrade za najbolju online vokalnu izvedbu ansambla za vrijeme trajanja karantene, s rokom prijave do 11. svibnja 2020. godine. Dobitnici ove prigodne revijalne nagrade pridružit će se pobjednicima službenog dijela Natjecanja na Gala koncertu Zlatni zborovi 2021. godine u  KD Vatroslava Lisinskog.

Vokalni ansambli i zborovi iz Hrvatske na Natjecanje se mogu prijaviti do 15. lipnja putem snimki svojih izvedbi koje plasiraju online za vrijeme trajanja mjera socijalnog distanciranja i tako osvojiti i prijelazni pehar Hrvatskog društva skladatelja za najbolju izvedbu skladbe hrvatskog autora u sklopu Natjecanja.

Cilj provedbe Natjecanja online i dodjele navedenih nagrada je pohvaliti sve zborove i vokalne ansamble koji su uspjeli pripremiti natjecateljski program te putem društvenih mreža promovirati izvrsno višeglasno pjevanje, čak i u izvanrednim okolnostima socijalnog distanciranja.

Sudeći po do sad pristiglim prijavama za najbolji online zborski video iz karantene, aktivnih zborova u Hrvatskoj ne nedostaje.

Izvedbe se mogu pratiti na facebook stranici Zagrebačkog glazbenog podija Centra za kulturu Trešnjevka, a više informacija o Natjecanju dobiti na broju 091 30 27 417 ili na Web stranici Centra za kulturu Trešnjevka.

Natjecanje se održava pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture, u organizaciji Centra za kulturu Trešnjevka.

POVEZANI TEKSTOVI

Odgovori