Zdenka Kovačiček s Greenhouse Blues Band nastupa u sklopu ciklusa Lisinski Atrium

Zdenka Kovačiček s Greenhouse Blues Band nastupa u sklopu ciklusa Lisinski Atrium

Zdenka Kovačiček, jedna od najznačajnijih i najposebnijih hrvatskih pjevačica te ovogodišnja dobitnica Porina za životno djelo, kojim je okrunjena njezina preko šest desetljeća duga karijera, nastupit će 29. svibnja u Lisinski Atriumu.

Koncert pod naslovom Konstatacija jedne mačke, ime je dobio prema njezinom posljednjem, iznimno iščekivanom i hvaljenom studijskom izdanju koji je izdan za diskografsku kuću Dancing Bear nakon 17 godina koliko je prošlo od albuma prethodnika To Be Zdenka.

Program će se održati u sklopu novog ciklusa koncerata koji organizira Koncertna dvorana Lisinski u periodu od 21. svibnja, pa sve do listopada ove godine. Razlog preseljenja na vanjski dio je obnavljanje unutrašnjosti Lisinskog zbog potresom nastalih oštećenja, ali i još uvijek prisutnih ograničenja okupljanja u zatvorenim prostorima. 

Zdenka će ovom prilikom u pratnji svog Greenhouse Blues Band predstaviti pjesme s novog albuma ‘Konstatacija jedne mačke

Ujedno će izvesti i nezaboravne domaće uspješnice, bezvremenske jazz-standarde i najpoznatije pjesme legendarne Janis Joplin. Sve to Zdenka će izvesti na sebi svojsten i unikatan način uz uvijek neukrotivu interpretacijsku i improvizacijsku energiju. Upravo je sa sastavom Greenhouse Blues Band prije pet godina započela intenzivnu suradnju te uz njih 2017. godine u KD Vatroslava Lisinskog proslavila 60. godišnjicu umjetničkog djelovanja.

Zdenka Kovačiček na pozornici je apsolutno svoja, u potpunosti prepoznatljiva, a bilo da je na kazališnim daskama ili glazbenim binama, oličenje je pozitivne energije i neiscrpne kreativnosti. Glazbenica koja preko šest desetljeća tako lako korača kroz brojne glazbene stilove, počevši od soula, jazza, gospela i rocka, trenutno broji dane do ovog važnog susreta sa svojim fanovima i postepenom vraćanju u aktivan koncertni život koji je nažalost na neko vrijeme tako prisilno zaustavljen zbog pandemijske situacije. 

Ulaznice za Zdenkin koncert u Lisinski Atriumu možete nabaviti na poveznici po cijeni od 100 kn. 

Uvijek inovativna i ispred svoga vremena, prva dama hrvatske jazz-scene sa svojim je novim albumom Konstatacija jedne mačke od samog izlaska u veljači 2021. godine, uz publiku osvojila i cijenjenu glazbenu kritiku. Rezultat je niska odličnih recenzija koje su popunile prostor u brojnim tiskanim i online izdanjima, ali i u radijskom eteru gdje je aktualni singl Jaka u suradnji s Davorom Gopcem svoje mjesto krasio i u Top 40 najslušanijih domaćih pjesama.

Novi album Zdenke Kovačiček Konstatacija jedne mačke okuplja autorski tim koji čine Marko Tomasović, Daniela Borovnjak, Hrvoje Grčević (aranžer i producent), kao i specijalni gosti Davor Gobac, Remi, Matija Cvek, Damir Šimić, Vatroslav Šego i fenomenalni Greenhouse Blues Band.

Za više informacija, zapratite Zdenku Kovačiček na njenom službenom Facebooku. Album poslušajte putem poveznice, a u fizičkom izdanju ga možete pronaći na Dancing Bear web shopu.

FOTO: Stephan Lupino

Barbara Grgić

Osnivačica projekta i glavna urednica portala "Beli Zagreb Grad". Svoju digitalnu karijeru započela je u području Social Media Managementa i Content Marketinga. Dobra duša Zagreba koja je okupila preko 30.000 zaljubljenika u grad.

POVEZANI TEKSTOVI

Odgovori