Zeko je reko: Pivovara Medvedgrad pomaže udruzi Indigo

Zeko je reko: Pivovara Medvedgrad pomaže udruzi Indigo

Jedna kuna od svake prodane boce i dvije kune od svake litre točenog piva Zeko je reko odlazi u Indigo udrugu za dobrobit i zaštitu životinja.

Prošle godine je zbog pandemije zeko preskočio svoj red, no ne i ove. Pivovara Medvedgrad nastavlja s kuhanjem humanitarnih piva u sklopu projekta Dobri duh, nakon 2019. godine danas je predstavljena druga verzija piva Zeko je reko čija zarada je namijenjena za zaštitu ugroženih životinjskih vrsta u Hrvatskoj. Prije dvije godine je donacija otišla u Kuterevo, gdje se nalazi utočište za medvjede, a ovaj put jedna kuna od svake prodane boce i dvije kune od svake prodane litre točenog piva odlazi u Indigo, udrugu koja se od 2013. bavi spašavanjem i udomljavanjem životinja, volontiranjem i edukacijom.

Udruge poput ove, za razliku od skloništa za životinje nisu financirane od gradova ili županija pa tako i Indigo postoji i živi zahvaljujući donacijama građana i sponzorstvima. Sa zadovoljstvom smo prihvatili ponudu Pivovare Medvedgrad, ovaj iznos će nam pomoći u dodatnom poboljšanju boravka naših životinja.

Dora Perši, voditeljica udruge Indigo

Kaj, ko je reko?! Zeko je reko!

Ako ste zaboravili ili niste vidjeli, na etiketi piva u produkciji uigranog tima Andrea Knapić i Vedran Klemens prikazana je maksimirska šuma i sudionici poznatog vica o zeki koji je skupio hrabrosti reagirati na guranje preko reda drugih životinja tek nakon pola gajbe pive. “Kaj,ko je reko?! Zeko je reko!”

I u svom drugom izdanju Zeko je reko ostaje pivo koje pomaže u skupljanju hrabrosti, a sada je dostupno u velikoj 0,5 l boci. Ipak, ovaj put smo malo smanjili alkohol, kojeg je sada 5,1%, što ovaj saison čini još pitkijim. U svakom gutljaju ćete osjetiti spicy karakter koji dolazi od posebnog kvasca te okus korijandera zahvaljući Sorachi Ace hmelju.

majstor pivar Božidar Kostanjčar

Zeko je reko možete kupiti u svim boljim trgovinama, popiti na terasama pivnica Medvedgrad, partnerskim lokalima ili naručiti dostavu na shop.pivovara-medvedgrad.hr.

FOTO: PR

Barbara Grgić

Osnivačica projekta i glavna urednica portala "Beli Zagreb Grad". Svoju digitalnu karijeru započela je u području Social Media Managementa i Content Marketinga. Dobra duša Zagreba koja je okupila preko 30.000 zaljubljenika u grad.

POVEZANI TEKSTOVI

Odgovori