Zelena akcija poziva vas na 7. Okolišni filmski festival u Zagrebu

Zelena akcija poziva vas na 7. Okolišni filmski festival u Zagrebu

Aktivistička grupa Zelena akcija / FoE Croatia poziva vas na sedmi E?! – Okolišni filmski festival koji će se održati od 16. do 19. rujna 2020. godine u Kino Kinoteka i Zelenoj akciji. Ulaz na program i sav sadržaj je besplatan!

Usprkos brojnim krizama i ove smo godine s vama uz bogat filmski i popratni program, koji se sastoji od dokumentarnih, animiranih, igranih i učeničkih filmova, izložbe, umjetničke instalacije te glazbenog iznenađenja! Ponešto za sve ukuse.

Uz osam poznatih i nagrađivanih dokumentaraca na cijeli niz okolišnih i društvenih tema, od klimatskih promjena i permakulture do plastike i skrivenih tajni Coca-Cole, novina su i ovogodišnji blokovi koji nude različite intimne interpretacije i ideje održivosti i borbe za okoliš i ljudska prava. Tako nas blok stranih igranih i blok animiranih filmova prenosi u začudne, nadrealne i moguće svjetove, a blokom učeničkih filmova upoznajemo se s najnovijom produkcijom učenika umjetničkih škola i budućih mladih nada naše scene.

Za kraj, u cijelom trajanju festivala možete pogledati umjetničku instalaciju “Banket”, a očekuje nas i jedno iznenađujuće glazbeno otvorenje!

Detaljan program po danima i sadržaj filmova pronađite na službenoj stranici festivala.

Dodana vrijednost ovogodišnjeg izdanja jest što su suorganizatori, uz Aktivističku grupu, učenici_ce triju škola s područja Zagreba i Zaboka – Klasična gimnazija, Škola primijenjene umjetnosti i dizajna u Zagrebu – ŠPUD i Škola za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću Zabok, koji su sa svojim mentorima programu doprinijeli svojim kreativnim idejama i radovima.

Gledalište će biti organizirano u skladu s epidemiološkim preporukama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo

Barbara Grgić

Osnivačica projekta i glavna urednica portala "Beli Zagreb Grad". Svoju digitalnu karijeru započela je u području Social Media Managementa i Content Marketinga. Dobra duša Zagreba koja je okupila preko 30.000 zaljubljenika u grad.

POVEZANI TEKSTOVI

Odgovori