fbpx

ZGodionica se vraća na Ribnjak: Hit dječji festival uskoro otvara svoja vrata

ZGodionica se vraća na Ribnjak: Hit dječji festival uskoro otvara svoja vrata

ZGodionica je mjesto koje će sve do 6. rujna i povratka u vrtiće i školske klupe biti pravo odredište za one željne zabave, edukacije kroz osmijehe i sportske aktivnosti.

Program je ove godine još bogatiji nego prethodnih

Program počinje u 10 sati i traje sve do 22 sata te je ispunjen zabavnim radionicama, sportovima, animacijskim igrama i predstavama uz koje se može puno naučiti.

Najmlađi će uživati u učenju engleskog jezika na drugačiji i zanimljiv način uz Helen Doron, dok će nešto stariji s nestrpljenjem čekati  radionice čarobnjaka iz Ministarstva magije na kojima će naučiti izrađivati čarobne štapiće i pisati čarobna pisma pa čak i organizirati uzbudljivi Metloboj.

Udruga Čarobna farma mališane će vikendom poučavati starim zanatima i vještinama, ekipa iz AHA! Pokusa će im otkrivati svijet praktične znanosti, Teta šivalica će svakoga dana pripremati nove izazove na radionici ručnih radova, kreativci iz OMarta će se pobrinuti za kreativno izražavanje,  a posebna su iznenađenja pripremili i zagrebački muzeji – Muzej iluzije i Hrvatski prirodoslovni muzej – na čijim će radionicama, sigurni smo, biti podjednako zabavno i poučno. 

Sportska livada ove se godine seli na drugu lokaciju, ali ostaje mjesto na kojemu svi mogu zaigrati, između ostaloga, softball ili squash, naučiti tehnike mačevanja i karatea, zaplesati urbane plesove, upoznati capoeiru,  isprobati crossfit za djecu  i iz prve se ruke upoznati s olimpizmom i olimpijskim vrijednostima. 

Tijekom 17 dana festivala gotovo je cijeli par Ribnjak posvećen i podređen dječjim zanimacijama i njihovu boravku u prirodi

Svaki kutak parka krije neke svoje zanimljivosti i tajne koje tek treba otkriti, a jedna od njih su i konjići udruge Libero iz Petrinje koje čak i oni najmanje hrabri mogu bez straha zajahati i prošetati parkom. 

U parku će mališani pronaći i poznate vesele predstave Šarenog svijeta s puno smijeha i plesa, popularni večernji disco, ali i dragu Baku pričalicu koja će pričama za laku noć uspavati i najzaigraniju djecu.

Apsolutno najveća hit atrakcija prethodnih godina bio je zipline pa kako bi baš svako dijete stiglo isprobati ovu sigurnu, ali ipak adrenalinsku zabavu, u parku će biti postavljena dva ziplinea te već poznati adrenalinski park (trampolin, ninja poligon, bungee jumping).

Svaki je dan ispunjen aktivnostima u kojima će uživati i djeca i odrasli

Osim kvalitetnog programa, bogata scenografija i blistave lampice glavnog sponzora HEP-a čine ZGodionicu festivalom koji se dugo pamti. 

ZGodionica se u potpunosti održava na otvorenom što će omogućiti svim posjetiteljima da provedu što više slobodnog vremena u prirodi, na svježem zraku. Na svakom koraku osigurana su dezinfekcijska sredstva, a posjetitelji se mole da se pridržavaju poznatih epidemioloških mjera. 

Ulaz na ZGodionicu kao i na sve radionice, sportske aktivnosti i kazališne predstave je besplatan. Detaljan program bit će dostupan na službenoj Facebook stranici ZGodionice

Barbara Grgić

Osnivačica projekta i glavna urednica portala "Beli Zagreb Grad". Svoju digitalnu karijeru započela je u području Social Media Managementa i Content Marketinga. Dobra duša Zagreba koja je okupila preko 30.000 zaljubljenika u grad.

POVEZANI TEKSTOVI

Odgovori