fbpx

ZKM novu kazališnu sezonu otvara pod sloganom ‘Vrati se u normalu’

ZKM novu kazališnu sezonu otvara pod sloganom ‘Vrati se u normalu’

Izazovne situacije, poput ove pandemijske, traže fleksibilnost, a ZKM je dokazao da to može i s 200.000 virtualnih gledatelja koji su pratili naše online aktivnosti od ožujka do kraja svibnja. Ali ništa ne može zamijeniti živu izvedbu.

Nastavit ćemo s radom na predstavama, naprosto je to naša misija i društvena odgovornost od koje ne smijemo odustati. Dobro smo se pripremili i u zaštiti naših gledatelja, smanjenim brojem mjesta i razmakom u gledalištu te dezinfekcijom kazališta. Kako bismo se svi zajedno i dalje u ZKM-u osjećali opušteno, molimo vas kao našu publiku, da u prostorima kazališta i za vrijeme izvedbi nosite maske. Hvala vam što se pridržavate i ostalih epidemioloških mjera te održavate preporučenu distancu i dezinficirate ruke na ulazu u kazalište. Veseli nas da od nove sezone u ZKM-u ponovo vrijede uobičajeni popusti na ulaznice za umirovljenike, studente, učenike, grupne posjete i tvrtke. Vratili smo popuste, stoji u priopćenju.

Početak sezone 9. rujna otvara Monovid-19

ZKM započinje sezonu Monovidom-19, predstavom Anice Tomić i Jelene Kovačić, praizvedenom u srpnju, a rađenom prema tekstovima 19 hrvatskih dramatičara, pisanih u karanteni i objavljenih na portalu drama.hr. ZKM je ovom predstavom podržao hrvatske izvedbene pisce koji su mahom samostalni umjetnici, a u ovom se trenutku nalaze u vrlo teškoj situaciji. Riječ je o devetnaest priča koje se kroz tri pripovjedne linije, odnosno tri različite predstave, istovremeno događaju u svim prostorima ZKM-a, a izvode se za mali broj gledatelja (do deset gledatelja).

Premijera 25. rujna CEMENT

Prva premijera u sezoni je ‘Cement’ Heinera Müllera u režiji Sebastijana Horvata. Predstava je imala javnu generalnu probu dan prije zatvaranja kazališta 13. ožujka. (prije lockdowna), a sada bi napokon trebala doživjeti premijeru.

Najava premijera u ostatku sezone 2020/2021:

‘Čarobnjak iz Oza’, planiran je u studenom. Namijenjen najmlađoj publici, čiju dramatizaciju potpisuje Nikolina Bogdanović, a režiju Saša Broz.

Europski ansambl, priprema još jednu premijeru u režiji Ivana Penovića, čiji su koproducenti ZKM, Schauspiel Stuttgart i Teatr Nowy.

‘Knjiga o ljetu’ u režiji glumice ZKM-a Nadežde Perišić Radović, izvest će se u sklopu ZKM-ova projekta Inkubator koji potiče autorski rad glumačkog ansambla.

‘Očevi i djeca’ Ivana Turgenjeva u režiji Ivana Popovskog’, izvedba se priprema za kraj sezone u koprodukciji s Dubrovačkim ljetnim igrama.

Barbara Grgić

Osnivačica projekta i glavna urednica portala "Beli Zagreb Grad". Svoju digitalnu karijeru započela je u području Social Media Managementa i Content Marketinga. Dobra duša Zagreba koja je okupila preko 25.000 zaljubljenika u grad.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *