Zlatnom palmom nagrađeni film u fokusu je sljedećeg izdanja Kinotekina diskurzivnog programa Kontraplan

Zlatnom palmom nagrađeni film u fokusu je sljedećeg izdanja Kinotekina diskurzivnog programa Kontraplan

Kontraplan je diskurzivni program kina Kinoteka, u kojem se o popularnim filmskim naslovima razgovara iz perspektive srodnih znanstvenih i umjetničkih disciplina. Sljedeće izdanje održat će se u ponedjeljak, 14. prosinca u 18 sati, a tema mu je Kvadrat, crna komedija Rubena Östlunda o uglednom kustosu čiji se život okrene naglavačke kada mu nasred ulice ukradu mobitel i novčanik.

Östlundov film jedan je od naslova koji su obilježili 2017. godinu

Kroz satiričan prikaz suvremene umjetnosti otvara čitav niz intrigantnih pitanja, među ostalima i ona o komunikativnosti, etičnosti i nezavisnosti suvremene umjenosti. O navedenim temama govorit će ravnateljica riječkog Muzeja moderne i suvremene umjetnosti Branka Benčić, likovni kritičar i voditelj programa Galerije Atelieri Žitnjak Bojan Krištofić te likovni i vizualni umjetnik Marko Tadić.

Kontraplan je nastao u želji da se angažirana, kritička i raspravljačka dimenzija odlaska u kino očuva za vrijeme pandemije, ali i da se već poznati filmski naslovi promisle u novom kontekstu. Program počinje u 18 sati projekcijom filma, nakon čega slijedi moderirani razgovor.

Program se izvodi uz poštivanje svih važećih epidemioloških mjera. Cjelovit popis mjera potražite ovjde.

Ulaznice je moguće kupiti online na www.ulaznice.hr, www.kinokinoteka.hr ili svakodnevno u radno vrijeme blagajne kina.

Barbara Grgić

Osnivačica projekta i glavna urednica portala "Beli Zagreb Grad". Svoju digitalnu karijeru započela je u području Social Media Managementa i Content Marketinga. Dobra duša Zagreba koja je okupila preko 30.000 zaljubljenika u grad.

POVEZANI TEKSTOVI

Odgovori