Znanje predstavlja bezvremenski klasik svjetske književnosti: Ptice umiru pjevajući

Znanje predstavlja bezvremenski klasik svjetske književnosti: Ptice umiru pjevajući

Znanje s ponosom predstavlja Ptice umiru pjevajući, jedan od najljepših ljubavnih romana našeg doba koji iznova osvaja srca generacija čitatelja. Ova epopeja australske spisateljice Colleen McCullough prati sudbine nekoliko generacija likova više ili manje povezanih s obitelji Cleary. Radnja se proteže kroz pola stoljeća, a protkana je prekrasnom romantičnom pričom o Meggie, jedinoj kćeri u djecom bogatoj obitelji, i katoličkom svećeniku Ralphu de Bricassartu čija zabranjena ljubav pobjeđuje dužnost i savjest.

Ovaj bestseler objavljen 1977. godine, ekraniziran je šest godina kasnije kao mini-serija koja je u rekordnom roku postala druga po gledanosti svih vremena u SAD-u, a nešto starije generacije domaćih čitatelja (a pogotovo čitateljica) sjetit će se kako je i njih i njihove majke ova ljubavna priča također prikovala pred male ekrane.

U vrhunskom prijevodu Nikole Kršića, roman Ptice umiru pjevajući  dostupan je u svim bolje opremljenim knjižarama i na webshopu znanje.hr po cijeni od 159 kn.

FOTO: Pixabay

POVEZANI TEKSTOVI

Odgovori