Znanje predstavlja biblioteku Stribor u novom ruhu

Znanje predstavlja biblioteku Stribor u novom ruhu

Ideja o redizajnu biblioteke na kojoj već skoro trideset godina stasaju generacije knjigoljubaca rodila se iz želje da se klasičnim djelima dječje književnosti podari nov i moderan izgled, izgled koji će nove naraštaje motivirati da s interesom i znatiželjom uzmu knjige u ruke i otkriju neke nove svjetove.

Redizajnirana izdanja prolaze nove lekture, dobivaju nove naslovnice, ilustracije, ili pak prijevode, kao što je slučaj s bezvremenskim klasikom koji je obilježio mnoga djetinjstva i uvelike utjecao na razvoj vrckaste strane naših osobnosti. Naravno, radi se o romanu Pipi Duga ČarapaAstrid Lindgren. Novo izdanje omiljene Pipi posebno je po tome što donosi izvorne ilustracije danske ilustratorice Ingrid Vang Nyman te ga po prvi put možemo čitati u cjelovitom hrvatskom prijevodu za kojeg se pobrinuo Edin Badić. U novom izdanju, sve tri pripovijesti – Pipi Duga Čarapa, Pipi Duga Čarapa odlazi na brod i Pipi Duga Čarapa na Južnome moru – mogu se čitati zasebno, kao i u originalu.

Uz Pipi, još dva naslova dolaze u novom izdanju, s novim naslovnicama i ilustracijama

Prvi je uzbudljiv roman BlizankeEricha Kästnera, koji donosipriču o blizankama koje se prvi put igrom slučaja upoznaju u dječjem odmaralištu u dobi od devet godina i odluče zamijeniti uloge i živote, a drugi roman je Djevojčica iz AfganistanaDebore Ellis. Ovo je prvi naslov u trilogiji o Afganistanskim djevojčicama u kojem je glavna junakinja spletom nesretnih okolnosti prisiljena pretvarati se da je dječak i na taj način prehraniti obitelj. Ovo je priča o odanosti, borbi za život i obitelji te o prijateljstvu u teškim vremenima u zemlji u kojoj žene nemaju jednaka prava kao muškarci.

Redizajnirani naslovi biblioteke Stribor dostupni su u bolje opremljenim knjižarama diljem zemlje te u webshopu Znanje po cijenama od 129,00 kn za Pipi Dugu Čarapu, 99,00 kn za Blizanke i 119,00 kn za Djevojčicu iz Afganistana

FOTO: Pixabay

POVEZANI TEKSTOVI

Odgovori