Znanje predstavlja dva očaravajuća noviteta za mlade čitatelje

Znanje predstavlja dva očaravajuća noviteta za mlade čitatelje

Nakladnička kuća Znanje donosi dva nova sjajna naslova za mlade čitatelje u kojima će sasvim sigurno uživati i stariji.

Prvi je fantastični roman Čudesnjakinja – poziv Morrigan Crow, spisateljice Jessice Townsend koji u ovom željno iščekivanom nastavku čudesnog Nikadgrada prati nove uzbudljive dogodovštine glavne junakinje Morrigan koja upoznaje svoju pravu moć. U prijevodu Kristine Živković, ovo je štivo savršeni izbor za sve ljubitelje serijala o Harryju Potteru te romana Otok Čuvara oluja i Izgubljeni ratnici mijena.  

Drugi naslov je predivno ilustrirana slikovnica za najmlađe Ako dođeš na Zemlju, autorice Sophie Blackall, koji ilustrira kako možda ne postoji „tipična“ osoba, ali postoji nešto svima zajedničko, nešto što svi dijelimo – ovaj planet na kojem živimo. Uoči Dana planeta Zemlje ova slikovnica podsjeća koliko je naš planet jedinstven i dragocjen. Prijevod donosi Maja Klarić.

Čudesnjakinja – poziv Morrigan Crow, i Ako dođeš na Zemlju dostupni su u knjižarama diljem zemlje te u webshopu Znanje.

Čudesnjakinja – Poziv Morrigan Crow

Nakon što je pobijedila smrtonosno prokletstvo, prošla opasna iskušenja i pridružila se Čudestnom društvu, Morrigan Crow misli kako je napokon pronašla utočište i pravu obitelj. Nikadgrad joj nudi obilje zabave i nevjerojatnih otkrića, ali ona više od svega žudi naučiti tajanstvene vještine i umijeća za koje je predodređena. No čini se da vodstvo Društva strahuje od Morriganinih čudesnjačkih sposobnosti te ju želi spriječiti da upozna svoju pravu moć. Da stvar bude gora, u njezinoj se školi dogodi nekoliko misterioznih nestanaka, a ona je glavna sumnjivica.

Morrigan svim srcem želi pomoći u istrazi i izbaviti svoje prijatelje, a na tom će se putu ponovno susresti sa zlobnim i lukavim Čudesnjakom Ezrom Neverom. Iako je želi navabiti na stranu zla, otkriva joj i kako upravljati Čudesti – mističnom silom koja može stvarati neviđene ljepote, ali i izazvati najmračnije užase…

Ako dođeš na Zemlju

Ideja za ovu slikovnicu rodila se na jednom himalajskom vrtu u Butanu gdje je autorica radila s organizacijom Save the Children. Popela se vijugavom stazom do majušne škole s dvije prostorije i desetero učenika. Nisu razumjeli ni riječ onoga što su jedni drugima govorili, ali djeca su joj nacrtala crteže i podijelila svoj ručak s njom, a ona im pokazala nekoliko knjiga. Dotad je već napravila knjige o divljim svinjama i bebama i medvjedima i svjetionicima, ali ono što je u tom trenutku željela bila je knjiga koja će ih sve povezati. Knjiga o njihovom domu i njezinom.

Razgovarala je s djecom diljem svijeta i provodila vrijeme u Novoj školi u Brookylnu gdje je stekla 23 nova prijatelja koji su joj dali mnogo ideja o tome kako objasniti naš svijet nekome iz svemira. Pet godina kasnije nastala je ova slikovnica.

Nadahnut tisućama djece koje je ova nadarena autorica upoznala putujući svijetom u suradnji s organizacijama UNICEF i Save the Children, Ako dođeš na Zemlju čudesan je vodič po našem planetu i poziv svima nama da pazimo ne samo na Zemlju nego i jedni na druge.

FOTO: Pixabay

Barbara Grgić

Osnivačica projekta i glavna urednica portala "Beli Zagreb Grad". Svoju digitalnu karijeru započela je u području Social Media Managementa i Content Marketinga. Dobra duša Zagreba koja je okupila preko 30.000 zaljubljenika u grad.

POVEZANI TEKSTOVI

Odgovori