Znate li što je to Noć Kupala? Doznajte s Purgericom na besplatnoj tematskoj turi!

Znate li što je to Noć Kupala? Doznajte s Purgericom na besplatnoj tematskoj turi!

S prvim danom ljeta, stiže nam i najmagičniji dio godine po kalendaru naših predaka – staroslavenski običaji i tradicije ivanjskih kriesova spajaju se u prekrasnim, vrućim ljetnim večerima, u kojima se pleše oko vatre, pripovijeda o starim legendama, i čeka se ljubav. Gdje? Oko vode, cvijeća i…vatre. 

Ovog utorka, 22.6., u 21h, Grič i njegovi tajanstveni Mali dveri poslužit će kao kulisa Kradljivici Vremena, koja će vam pripovijedati neke od naših najljepših legenda, mitova i tradicijskih priča vezanih uz običaje Ivanja i ljetnog solsticija. Poslušajte priče o ladaricama, o prorokovanju uz vodeno cvijeće, krenite u lug po vilovnake i nevidinčiće, te doznajte tko je Lada, i zašto se skriva na grbu našeg grada. Na jednu večer, inspiracijom Priča iz davnine, vratite se u svjetove naših prabaka i pradjedova, u njihova pripovjedačka sijela i magiju riječi. Uz kries! Besplatna tematska tura “Začarane priče” čeka vas u utorak, 22.6., u 21h, s mjestom polaska ispred Kule Lotrščak. 

Kako rezervirati besplatna mjesta na turi?

Rezervacija je obavezna, a broj mjesta na turi je organičen. Rezervacije je potrebno potvrditi porukom ili pozivom na: 0916363661 ili emailom na: purgerica@yahoo.com. Prilikom prijave, potrebno je napisati cijenjeno ime i prezime, te broj osoba koje vodite sa sobom. Tura je isključivo na OTVORENOM prostoru, jer virusi nisu nikako dobrodošli. Španciranti s 4 šape su apsolutno dobrodošli.

POVEZANI TEKSTOVI

Odgovori